Ungdomsinfo

Ungdomsafdelingen i Skive Golfklub dækker over en meget bred aldersgruppe – fra de helt små Bambinoer til ynglingespillerne.

Bambinogolf er for børn i alderen 5-9 år. Til Bambinogolf bruger vi SNAG golf, som er golfudstyr tilpasset de små størrelser.
Udstyret er lavet med tennisbolde og velcro og har golfkøller og jern i store størrelser.

Med SNAG golf får børnene en sjov og legende indgangsvinkel til golf.

Vi spiller golfrundbold, leger golfstafet, skyder efter vandflasker mv.
Vi prøver også at lære Bambinoerne nogle lidt svære ting som:

- hvordan dælen er det nu fingrene skal sidde på det jern
- er der ikke en nem måde at få den bold op at flyve
- er sandkassen bare til at grave i

Der er ikke en egentlig alders begrænsning, men i 10 års alderen bliver det nok for kedeligt..

Bambinogolf er om søndagen fra kl. 16-17 - Der er ingen tilmelding mød blot op.

Børn i alderen fra 10 år og opefter skal igennem et begynderforløb inden start på junior/ungdomstræning. Se mere om begynderforløbet

Træning
Junior/ungdom træner hver mandag og onsdag kl. 16.30 til 18.00.
Opstart 8. april – Det forventes at alle møder op til træning hver gang. Er man forhindret, sendes der afbud (sms) til Dorte Thesbjerg.

Man tilmelder sig træningen på golfbox, det gør man kun en gang.
Dette er for at sikre større kvalitet af træningen, så træner/medhjælper ved hvor mange der kommer, så forbereder træner og medhjælper, en mere alsidig og spændende træning.

Fredagsturnering
Hver fredag mødes alle der har mulighed for det, til start på tee mellem kl. 16.30 og 17.00. der spilles 9 huller. Der vil være nogle som endnu kun kan spille 4 huller.
Scorekort udfyldes for hver gang.

Sidste fredag i hver måned, er der fællesspisning, hvor vi efter spil, sidder og hygger med mad, andre spil og historier.  – der laves en løbende order of merit. Ind i mellem vil der være indlagt små konkurrencer.

Kredsturnering
Kredsturneringerne afholdes så alle kan deltage.

Der afholdes 3 turneringer hvert spillested

Par 3 tour
Er for nystartede juniorer uden banetilladelse, eller urutinerede juniorer (hcp 72-48)
9-hulles kredsturnering
Er for spillere i hcp. 26,5 - 48
18-hullers kredsturnering
Er for spillere i hcp. +5 - 36
Spillere i hcp. 26,5 – 36 har lov til at vælge mellem 9 og 18 huller

Handicap pr. 1 januar er gældende  for deltagelse.
Spillere der har deltaget i mindst en turnering, kan spille sæsonen færdig selv om spilleren kommer under hcp. grænsen efterfølgende.

De bedste spillere over de 4 turneringer i 9 og 18 hullers turneringen kvalificerer sig til at deltage i finalestævnet hvor de skal dyste mod vinderne fra de andre kredse i distriktet.

Holdturnering
I hver af de 3 turnering er der en løbende holdturnering.
Det er de 4 højeste stableford-scores fra hver klub der tæller. Den bedste klub får 5 matchpoint, næstbedste får 4 osv. Ved point-lighed deles matchpoint. Der oprundes. Den klub som slutter med flest point er kredsmester 2019

Golfsommerlejr
Golf sommerlejren er et samarbejde for alle juniorer i flg. klubber:

Skive, Harre Vig, Morsø, Nordvestjysk, Struer og Sydthy.

Sommerlejren afholdes i 2019 fra søndag den 28. juli til onsdag den 31.  juli.

Alle deltagere indkvarteres på Harrebjerg Lejrskole i Roslev.
På sommerlejren skal der spilles en masse golf men der bliver også besøg i Jesperhus Badeland og en masse andet sjov. Samtidig lærer du også en masse andre juniorer spiller at kende. Det er forældre der står for madlavning og alle klubber bidrager på forskelligt vis.

Nyttige links
www.distrikt1.dk - Skive Golfklub tilhører Distrikt 1 under DGU - her kan du følge nogle af de muligheder og tilbud der ligger.

www.dgu.dk - DGU vedligeholder en liste over Greenfee aftaler. Nogle baner tilbyder gratisspil for Juniorer/Ungdomsspillere. Bl.a. Struer og Mors. På andre baner er der en god rabat f.eks. 3 juniorer gratis sammen med én betalende voksen.

Hall of fame

Hole in one i ungdomsafdelingen

DatoSpillestedNavnAlderHul
1993Skive GolfklubMads Iversen??
2010 Jens Peter Vestergård??
4. juli 2011Skive GolfklubChristian Dahl1416
1. aug 2011Nordvestjysk GolfklubAlex Mørch Holm144