Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Weekendens resultater fra Eliteturnering i Damernes 3. Di...
Billeder fra junior sommerlejr 2015...
Regionsgolf – Skive videre til 1/8 finalen. Skive ...
Turneringssejr til Christian Dahl...
Ællingerne er ude og nyde det danske sommervejr. Taget ve...

Nyheder fra Golf.dk

Bae/Day i front med 63'ere...

Jason Day og Sang-moon Bae fulgtes ad til førstepladsen på tredje runde af The Barclays (Foto: Getty Images).

Jason Day har dårlig ryg og Sang-Moon Bae står over for en tvungen to år lang militærtjeneste, men de to har alligevel fundet vej til toppen i The Barclays

Når FedEx Cuppen slutter, tager Sang-moon Bae hjem til Sydkorea og en 21 måneder lang værnepligt. Under opholdet vil Bae opleve en kraftig nedgang i løn, men det går nok, for over de kommende uger får han rig mulighed for at vinde store summer til at sy ind i madrassen.

Den 29-årige sydkoreaner er én god runde fra at vinde The Barclays og de små halvanden millioner dollars, og det ville bringe ham ind i topkampen om de 10 millioner bonusdollars på spil i Tour Championship på Eastlake om få uger.

Relateret turnering:
The Barclays

Læs mere

Det lysner for Cappelen...

Sebastian Cappelen og caddien Martin fra hjembyen Odense er godt kørende i Portland (Foto: Jørgen Cappelen).

En stærk finalerunde i Winco Foods Portland Open kan redde Sebastian Cappelens sæson på Web.com Tour

 

Da Sebastian Cappelen i midten af 2014 fik en eksplosiv start på sin Web.com Tour karriere, troede mange, at hans vej til PGA Touren i denne sæson ville blive relativt smertefri, men selv blandt de næstbedste i USA er konkurrencen skrap, så når formen ikke er helt i top, er missede cuts og fald på ranglisten uundgåeligt.

Relateret turnering:
WinCo Foods Portland Open

Læs mere

Det sluttede lige i Skotlan...

John Axelsen slap fra Jacques Leglise Trophy uden et eneste nederlag.

Danskerne hjalp det europæiske kontinent til 12,5-12,5 mod Storbritannien og Irland ved Jacques Leglise Trophy

Det endte helt lige ved Jacques Leglise Trophy inden søndagens afgørelse, hvor kontineltaleuropa mødte Storbritannien og Irland.

12,5-12,5 blev det endelige resultat, og de to danske deltagere spillede en vigtig rolle på det europæiske hold. I foursomes fredag slog John Axelsen og Christoffer Bring sikkert to skotter, som havde hjemebanefordel på den næsten 400 år gamle Royal Dornoch i den nordlige del af landet.

Relateret turnering:
Jacques Léglise Trophy

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane