Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
 Niels Falkenberg havde valgt den helt rigtige dag, til a...
 Frit Spils ordningen fortsætter i 2016 - læs mere HER...
Golf ved Limfjorden er en veteran holdturnering for herre...
Så har juniorerne igen været til den årlige finale for kr...
Seniorholdet deler matchen, men taber Danmarks Mesterskab...

Nyheder fra Golf.dk

Forkortet turnering forlæng...

Alex Levy (højre) bliver omfavnet af landsmanden Gregory Havret efter at have slået det vindende putt. (Foto: Getty Images)

For tredje gang vandt Alexander Levy på europatouren med en birdie i omspil mod Ross Fisher

Porsche European Open blev forkortet til 54 huller, men det krævede 56, før der forelå en afgørelse. Alexander Levy førte med fire slag efter de første to runder i imponerende -17, og selvom franskmanden blev ved med at skyde birdies af i en rasende fart, så bød søndagens 18 huller også på fejl - og nok til at bringe spænding om udfaldet.

Læs mere

Lokal stjerne sejrer...

Tilskuerne fik hvad de kom efter, da Azahara Muñoz sejrede i Open de España Femenino. (Foto: LET)

Kun 10 minutter fra sin hjemby vandt Azahara Muñoz Open de España Femenino, hvor også flere danskere gjorde sig gældende   

Nerver kan få selv rutinerede golfspillere til at træffe besynderlige valg. Der findes et utal af eksempler – Jean van de Velde, anyone? - og søndag leverede Beth Allen et nyt i Open de España Femenino.
På 18. teested stod hun delt på førstepladsen og med et valg at træffe: Læg op kort af søen og slå et længere andetslag, eller tag chancen med driveren og slå op på siden af søen. Amerikaneren valgte mellemvejen, og den var alt andet end gylden.

Relateret turnering:
Andalucía Costa del Sol Open de Espana Feminino

Læs mere

Dansk 21. plads ved VM...

Marcus Helligkilde fik en flot individuel placering med fra VM i Mexico. (Foto: Torben Nyehuus)

Det danske topresultat udeblev fra VM i Mexico, men Marcus Helligkilde sluttede på en flot individuel 11. plads

Hvad er et tilfredsstillende resultat, når man er oppe mod hele verden? Inden VM startede var målsætningen for Danmarks herrelandshold at slutte i top-10, og af det må derfor konkluderes, at turen til Mexico var en skuffelse, da det sluttede med en delt 21. plads.
De skal nu ikke være alt for triste, de danske drenge, for når man ender blandt den bedste tredjedel, er der absolut ikke bragt skam over nationen. Når der samtidig bringes en individuel 11. plads med hjem, ender resultatet med at se ganske flot ud.

Relateret turnering:
VM Herrer

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane