Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
  Juniorspillere fra Skive Golfklub deltog i weekenden i...
  Weekendens Div og Kval kampe.   Damerne 3 Div spille...
Christian deltog 2. pinsedag i DGU junior rangliste turne...
Bent Rasmussen fra Morsø Golfklub kunne i dag noterer et ...
Lørdag den 31. maj afholdte klubben DANA turnering, spons...

Nyheder fra Golf.dk

Johnson ude af Ryder Cup...

Det er svært at læse andet ud af torsdagens erklæring fra Dustin Johnson, end at der kan gå lang tid, før han er tilbage på golfbanen igen (Getty Images).

Dustin Johnson tager orlov fra PGA Touren på ubestemt tid. Det betyder farvel til US PGA Championship og Ryder Cup

Mandag trak Dustin Johnson sig fra WGC – Bridgestone Invitational grundet personlige årsager, og nu viser det sig, at der kan gå lang tid, før vi får den langtslående amerikaner at se på golfbanen igen.
Torsdag aften kom denne erklæring fra den 30-årige amerikaner:

Læs mere

Winther mister mødom og tag...

Jeff Winther er godt på vej mod at forbedre sit bedste resultat på challengetouren, en 19. plads fra Tjekkiet. På første runde af ugens turnering lagde han sig på førstepladsen i -7 (Foto: Getty Images).

En fejlfri runde med to eagles giver Jeff Winther en delt førsteplads i Azerbaijan Golf Challenge Open

Jeff Winther viste storspil på første runde af Azerbaijan Golf Challenge Open, da han gik en bogeyfri runde i 65 slag på The National Azerbaijan Golf Club, den eneste 18 hullers bane i landet. Scoren i -7 blev til ved tre birdies og to eagles.
Den første blev noteret efter et chip midt i koppen på hul 13, dagens fjerde hul. Den anden kom efter et suverænt andetslag til to meter på det 477 meter lange hul to.

Relateret turnering:
Azerbaijan Challenge Open

Læs mere

Junior DM til Jespersen og ...

Oliver Snedker Jespersens far har et Danmarksmesterskab i fodbold med AGF. Hans mor vandt metal med håndboldpigerne i 1990'erne. Nu har han selv en guldmedalje at vise frem (Foto: Privat).

Kamilla Bang og Oliver Snedker Jespersen vandt DM i hulspil for juniorer på the Scandinavian

Kamilla Bang fra Horsens Golfklub overtog danmarksmesterskabet i hulspil for juniorer fra sin modstander i finalen, Puk Lyng Thomsen.
Bang var på intet tidspunkt bagud i finalen på the Scandinavian, men forspringet var aldrig mere end to huller. Det blev interessant, da den forsvarende mester vandt hul 16 og reducerede forskellen til et enkelt hul, men da Bang vandt hul 17 var guldet i hus.
Tidligere på dagen sendte Kamilla Bang sønderjyden Marie Lund-Hansen hjem med cifrene 3&1 i semifinalen.

Relateret turnering:
DM drenge
DM piger

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane