Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
I søndags, på en flot efterårsdag, blev Grande Finale i E...
  I den forgangne weekend (27.-28. sep) deltog Skive...
  Juniorspillere fra Skive Golfklub deltog i weekenden i...
  Weekendens Div og Kval kampe.   Damerne 3 Div spille...
Christian deltog 2. pinsedag i DGU junior rangliste turne...

Nyheder fra Golf.dk

Hartø har ryggen mod muren...

Det kræver en sejr i denne uge, hvis Andreas Hartø skal undgå en tur tilbage til den udmattende Q-School (Foto: Getty Images).

Kun en sejr tæller for Andreas Hartø i kampen om at få fornyet spilleretten på europatouren

Han har stået i samme svære situation tidligere, Andreas Hartø, at skulle præstere et stort resultat i årets sidste regulære turnering på europatouren for at beholde sin spilleret. I sine to første sæsoner i den bedste europæiske liga formåede den 26-årige københavner ikke at spille sig i top-110 på pengelisten, og i år er opgaven større end nogensinde før på vej ind til ISPS Handa Perth International.

Relateret turnering:
Perth International

Læs mere

Få kvalitet i din træning...

Stil bolde og jern lidt væk næste gang du er på rangen

Med dette træningsprincip kan du lette overgangen fra range til 1. tee

Du kender det garanteret godt. Du ramte bolden rigtig godt, da du stod på rangen inden runden. Men ude på banen er de gode slag forsvundet, og du skal kæmpe for at score.
En af grundene til dette kan være den store forskel, der er fra at stå på rangen og slå det ene 7-jern efter det andet ud midt i ingenting, til at komme ud på banen, hvor alle slag er forskellige.

Læs mere

Debatoplæg: Uskrevne lokalr...

Skal vi spille efter reglerne eller er det OK, hvis vi gradbøjer dem lidt? Det spørgsmål stiller en af vores regelkyndige læsere. Hvad synes du?

Vi har modtaget nedenstående fra John Steenfeldt-Jensen, der til daglig er regelunderviser i Falster Golfklub. Synes du også, at det er vigtigt, at golfreglerne bliver overholdt, eller synes du, at det er iorden, at vi  gradbøjer dem lidt?

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane