Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Billeder fra Salling Bank Open fra banen og med vinderne ...
Greens vertikalskæres på mandag d. 11. maj og topdresses ...
Giv et gavekort til årets konfirmand...
Golfens dag 19. april 2015...
Skive golfklub har fået ny forpagter i caféen. Ani...

Nyheder fra Golf.dk

Søren og Søren på toppen...

Så smuk og så svær på samme tid. Martin Kaymer og Rory McIlroy var blandt Royal County Downs ofre torsdag (Foto: Getty Images).

Halvdelen af de danske deltagere er i top-10 efter første runde af Irish Open på Royal County Down

Spillerne havde næsten uden undtagelse set frem til europatourens turnering på Royal County Down, men elementerne gjorde første runde af Irish Open til et spørgsmål om ren overlevelse.
Rory McIlroy (80) og Martin Kayner (79) var nogle af de store navne, som blev banket gule og blå af banen tidligt på dagen, og hen mod aften sluttede Thorbjørn Olesen (80) sig til gruppen af forslåede, som skal præstere deres ypperste fredag for at have en chance for at klare cuttet.

Relateret turnering:
Irish Open

Læs mere

Hjemmeholdet løb med sejren...

Mange af de andre elever var mødt op for at følge deres kammerater spille DM

Værterne viste sig fra den mindre beskedne side, da der blev afholdt DM for efterskoler

Hellebjerg Idrætsefterskole var tirsdag og onsdag vært for DM i Golf for Efterskoler, der blev afviklet på Juelsminde Golfklubs bane.
56 spillere fra ti forskellige skoler i hele landet deltog i mesterskabet, der blev spillet over to runder som holdspil. Da turneringen var overstået, kunne værterne fra Hellebjerg glæde sig over den samlede sejr.
Hellebjerg Idrætsefterskole scorede 264 point, og sluttede dermed foran Idrætsskolerne Ikast og Sportsefterskolen Sjælsølund.

Læs mere

Overraskende dansk føring, ...

Martin Amtkjær på vej mod føringen

Martin Amtkjær gik torsdag en forrygende runde ved Kitchen Joy Championship og fører med to slag efter førstedagen. En svensker løb dog med en stor del af opmærksomheden på grund af en meget bemærkelsesværdig stime

Der var storm over HC Andersen Golfs åbne anlæg, da Kitchen Joy Championship Presented by Eventyret Fyn torsdag blev skudt i gang. Martin Amtkjær trodsede de svære betingelser, og med en runde i 66 slag, seks under par, tager han en føring på to slag med sig fra førstedagen.
– Det var så fedt. F… hvor var fedt i dag, sagde en begejstret Martin Amtkjær efter runden, inden pulsen dykkede, og der blev gjort mere rationel status.

Relateret turnering:
Kitchen Joy Championship

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane