Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Skive golfklub har fået ny forpagter i caféen. Ani...
Vinderne fra årets åbningsturnering 2015 Åbningsturnerin...
Årets første Hole in One kom fra Henrik Buus der på hul 3...
Billeder fra arbejdsdagen...
Begyndergreensome - TA´ EN VEN MED. 9 hullers gr...

Nyheder fra Golf.dk

Merritt gør sig fortjent ti...

Troy Merritt kan blive den tredje til at vinde sin første sejr på PGA Touren i år 2015 efter James Hahn og Alex Cejka (Foto: Getty Images).

PGA Touren kan få årets tredje førstegangsvinder, hvis Troy Merritt kan forsvare et tre slags forspring i RBC Heritage

I sine 85 første turneringer på PGA Touren har Troy Merritt ikke gjort det største indtryk. Der kom en sjetteplads i Valspar Championship for en måned siden, og sidste sommer blev han nummer to i FedEx St. Jude Classic, men alt i alt er det kun blevet til fem top-10 placeringer.
Derfor er der meget på spil for den 30-årige amerikaner, når han går ind til finalerunden ved RBC Heritage med et forspring på tre slag i -14. Det fik han bygget ved en tredje runde i 69 slag.

Relateret turnering:
RBC Heritage

Læs mere

Cappelen taber terræn i Mex...

Tre birdies og fire bogeys gav Sebastian Capelen en runde i 73 slag (Foto: Getty Images).

Bogeys sent på runden sendte Sebastian Cappelen tilbage i stillingen ved El Bosque Mexico Championship

Sebastian Cappelen var nummer 87 på Web.com Tourens pengeliste ved ugens start, og det ser ikke ud til, El Bosque Mexico Championship kommer til at bringe danskeren meget tættere på top-25. Det er målet for sæsonen, da det vil udløse forfremmelse til verdens største tour.

Relateret turnering:
El Bosque Mexico Championship

Læs mere

19-årig kineser overstråler...

Li Hao-tong leverede turneringens bedste runde ved Shenzhen International med en 65’er og rykkede frem i top 10, men for de to finaledanskere blev det til fald i stillingen med Lucas Bjerregaard som bedste dansker på 28. pladsen

Li Hao-tong leverede turneringens bedste runde ved Shenzhen International med en 65’er og rykkede frem i top 10, men for de to finaledanskere blev det til fald i stillingen med Lucas Bjerregaard som bedste dansker på 28. pladsen

Li Hao-tong er nok ikke et navn, der vækker den store genkendelse endnu. Men den 19-årige kineser er godt på vej mod international anerkendelse og den dobbelte Mastersvinder Bubba Watson kan skrive under på det.
Ved Shenzhen International har han lært ham godt at kende efter de har spillet sammen i turneringens første tre runder. Den duel har Bubba Watson indtil videre tabt.

Relateret turnering:
Shenzhen International

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane