Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Ællingerne er ude og nyde det danske sommervejr. Taget ve...
Weekendens resultater fra Eliteturnering i Damernes 3. Di...
Billeder fra Salling Bank Open fra banen og med vinderne ...
Greens vertikalskæres på mandag d. 11. maj og topdresses ...
Giv et gavekort til årets konfirmand...

Nyheder fra Golf.dk

Byt ikke bolden ud...

Nogle gange må man bare se i øjnene, at bolden er tabt (Foto: iStock)

Golf er en sport, hvor det gælder om at have styr på sin bold. Vi har kigget nærmere på reglerne, og hvad der sker, når du ikke har styr på bolden

Det er egentlig meget enkelt. Du skal spille hullet færdigt med den bold, du begyndte det med. Det er hovedreglen i regel 15, og det er hovedreglen, når vi spiller på banen. Men ved nærmere eftertanke er der jo masser af ting under spillet, der kan gøre det umuligt at putte ud med den bold, vi har sat i spil fra teestedet.

Læs mere

Nu er Søren Kjeldsen bedste...

Det var ikke mindst sejren i Dubai Duty Free Irish Open, der sendte Søren Kjeldsen fremad på verdensranglisten. Foto: Getty Images

Søren Kjeldsen er med en 82. plads på verdensranglisten strøget forbi Thomas Bjørn, der er nede på 86. pladsen

Der er stille og roligt sket et skiftet på toppen af dansk golf. På verdensranglisten er Søren Kjeldsen for første gang bedst placerede dansker. Det er nordjyden med en 82. plads, og dermed er Thomas Bjørn blevet passeret. Bjørn er ned på 86. pladsen.
At det var tid til at dansk vagtskifte lå lidt i kortene, da de to danskere lå side om side på 79. og 80. pladsen for en uge siden, og nu er balancen altså tippet til Kjeldsens favør.

Læs mere

Stift blik mod superligaen...

JB Hansen viste i weekenden, at formen er ved at være der

Power Rankings: De velspillende JB Hansen og Sebastian Cappelen har blikket stift rettet mod deres respektive mål for næste sæson – European Tour og PGA Tour

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.
 
1. JB Hansen
Sidste uge: 2
Seneste resultat: Nr. 5 i Scottish Hydro Challenge (Challenge Tour)

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane