Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
  Juniorspillere fra Skive Golfklub deltog i weekenden i...
  Weekendens Div og Kval kampe.   Damerne 3 Div spille...
Christian deltog 2. pinsedag i DGU junior rangliste turne...
Bent Rasmussen fra Morsø Golfklub kunne i dag noterer et ...
Lørdag den 31. maj afholdte klubben DANA turnering, spons...

Nyheder fra Golf.dk

Luiten vinder masseslagsmål...

Efter en nervøs finalerunde var Joost Luiten lettet over at kunne løfte trofæet i Wales Open (Foto: Getty Images).

Joost Luiten kæmpede sig tilbage fra en dårlig start og vandt ISPS Handa Wales Open efter en tæt afslutning

Da ISPS Handa Wales Open nåede ind på de sidste ni afgørende huller, var det uhyggeligt tæt i toppen. Seks spillere var på et tidspunkt 12 slag under par, og det var nok til at få del i førstepladsen, da Joost Luiten, som var 14 under par ved dagens start, havde lukket de andre ind i kampen med usikkert spil på første del af runden.
Hollænderen lagde fra land med to bogeys, men efter en stribe pars vandt han det tabte tilbage på hul 11 og 12.

Relateret turnering:
ISPS Handa Wales Open

Læs mere

76'er kostede topresultat...

En 12. plads på Tenerife gav en god Check, men Nicole Broch Larsen havde nok sat næsen op efter noget større (Foto: Privat).

Med en ærgerlig finalerunde i Tenerife Open de España Feminino gik Nicole Broch Larsen glip af sæsonens bedste resultat på LET

Finalerunden startede så godt for Nicole Broch Larsen ved Tenerife Open de España Feminino. Hillerød-spilleren startede dagen på fjerdepladsen, og med en birdie på første hul kom hul et skridt nærmere toppen.
Desværre vendte lykken allerede på næste hul, hvor en doublebogey slog hende ud af kurs. Den danske rookie løb ind i endnu to doublebogeys, inden runden var omme, og samlet måtte hun skrive under på 76 slag.

Relateret turnering:
Open de Espana Femenino

Læs mere

Wesselingh stjal Langers hy...

Bernhard Langer var på vej mod triumf hjemme i Tyskland, men seniorernes nye stjerne slutspurtede sig til sejren (Foto: Getty Images).

Paul Wesselingh henviste i omspil favoritten Bernhard Langer til andenpladsen i WINSTONgolf Senior Open

Det hører til sjældenhederne, at Bernhard Langer besøger den europæiske seniortour, når der ikke er tale om majors, men når der spilles i Tyskland, bestræber den mest dominerende seniorspiller sig på at være med.
I denne uge blev der spillet på WINSTONopen Course i det nordøstlige Tyskland, og Langer levede til fulde op til tilskuernes forventninger, da han lå i front på de sidste ni huller.

Relateret turnering:
Winstongolf Senior Open

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane