Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Turneringssejr til Christian Dahl...
Ællingerne er ude og nyde det danske sommervejr. Taget ve...
Weekendens resultater fra Eliteturnering i Damernes 3. Di...
Billeder fra Salling Bank Open fra banen og med vinderne ...
Greens vertikalskæres på mandag d. 11. maj og topdresses ...

Nyheder fra Golf.dk

Skade tvinger Line Vedel ti...

En meget udfordrende sæson blev værre, da Line Vedel måtte melde afbud til Ricoh Women's British Open. Foto: Getty Images

Det bliver til en dansk trio, når Ricoh Women’s British Open sættes i gang på torsdag

Der var håb om en meget stærk danske repræsentation til sæsonens første major i Europa ved Ricoh Women’s British Open, der spilles på skotske Trump Turnberry Resort i denne uge.
Håbet var at Malene Jørgensen ville bringe den danske total op på fem spillere, men hun mistede med de sidste marginaler chancen ved mandagens kvalifikation.

Relateret turnering:
RICOH Women's British Open

Læs mere

Hulspilsmestrene med i kamp...

Oskar Ambrosius og  Stephanie Amalie Astrup blev fejret for et dansk mesterskab i Ikast Golfklub ved DM Hulspil, og nu kæmpes der om DM på Stensballegaard. Foto: Kirsten Olsen

DM Junior på Stensballegaard var ekstra udfordret med voldsom regn og torden, så derfor blev slagspilskvalifikation begrænset til 18 huller

Sidste gang en spiller vandt DM Junior og DM Hulspil samme år var i 2007 ved Charlotte Kring Lorentzen. Nu har begge vinderne ved DM Hulspil i 2015 bragt sig i en position, hvor muligheden lever.
DM Junior blev tirsdag sat i gang på Stensballegaard. Det var en hård omgang med voldsom regn og i perioder også torden. Derfor blev det besluttet at slagsspilskvalifikationen blev begrænset til 18 huller, inden de 16 spillere i drenge og pigerækken blev fundet.

Relateret turnering:
DM Junior

Læs mere

Gratis golf blev en kæmpe s...

Der var masser af mennesker, der kiggede forbi Give Golfklub i sidste uge

1429 spillere fra 96 forskellige klubber lagde vejen forbi Give Golfklub, da der i sidste uge var gratis golf, og hele ugen var en store succes, som man er klar til at gentage i 2016

Gratis er jo altid en god begyndelse for at få vakt en interesse. Men det kræver meget mere at få det til at blive en succes.
I sidste uge var der en runde gratis golf til alle i Give Golfklub, og da klubsekretær Lone B. Neupart tirsdag gjorde tallene op, viste det sig at 1429 spillere fra 96 forskellige klubber spillede en runde gratis golf i Give.

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane