Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Christian Dahl, var for ca. 2 uger siden til landsholds t...
Simon B Mikkelsen, Freddy Larsen, Søren Andersen, Svend Å...
Søndag den 6. okt i det flotteste efterårsvejr blev Grand...
- i Distrikts 1 Junior kredsturnering, der blev afvikle...
Skives 5 medlemmer dannede i lørdags Skives Synoptik hold...

Nyheder fra Golf.dk

Gør som helten Jiménez...

Miguel Angel Jiménez formår at kombinere det gode liv med god golf. Du kan efterligne livsstilen, men det bliver svært at spille golf som

Miguel Angel Jiménez er en af tidens store helte, for han minder os om, at man ikke bare skal holde sig i live- men også huske at leve. Nu kan du blive som den levende legende[<a href="//storify.com/Mikkelring/s-dan-bliver-du-jimenez" target="_blank">View the story "Sådan bliver du Jiménez" on Storify</a>]

Læs mere

Fransk storhed og fald...

Raphäel Jacquelin spillede 17 gode huller på første runde af Volvo China Open, men det sidste var noget værre rod (Foto: Getty Images).

Raphaël Jacquelin førte Volvo China Open, inden et par løse slag kom til at koste en otter på par fire hullet 15. Ung Kineser slog alle danskerne

Raphaël Jacquelin startede Volvo China Open med fire birdies på stribe på Genzon Golf Club, og efter 14 huller var franskmanden alene i spidsen for turneringen i -6.
Men på hul 15 kørte det helt af sporet for Jacquelin. Et løst teeslag ramte et træ og sprang i vandet. Det blev starten på en større katastrofe, og den snart 40-årige spiller skulle bruge otte slag for at få bolden i hul på par fire hullet.

Relateret turnering:
Volvo China Open

Læs mere

Instruktion: Sådan mestrer ...

Søren Jensen har et godt tip til, hvordan du slipper godt fra et spejlæg (foto: Niels Andersen)

Ugens Tip: Når du lander dybt i bunkeren, ender det ofte galt. Men hvis du følger dette tip, kan du komme sikkert ud af sandet

Mange amatørgolfere begynder rent mentalt at forberede sig på at sætte en streg på scorekortet, når bolden ryger direkte ned i bunkeren og begraver sig halvt i sandet - også kendt som et spejlæg. Det er som regel enten-eller. Enten får du alt for ren kontakt med bolden, så den flyver alt for langt, eller også får du for meget sand med, så bolden bliver hængende i bunkeren.

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane