Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Kredsturnering i ungdomsafdelingen Juniorer fra Skive Go...
Weekendens resultater fra Eliteturnering i Damernes 3. Di...
Billeder fra junior sommerlejr 2015...
Regionsgolf – Skive videre til 1/8 finalen. Skive ...
Turneringssejr til Christian Dahl...

Nyheder fra Golf.dk

Torsdagens opstilling er ud...

Bubba Watson og J.B. Holmes bomber Presidents Cup i gang for USA torsdag morgen (Foto: Getty Images).

Formatet i Presidents Cup er blevet justeret for at dæmme op for den amerikanske dominans. Torsdag morgen giver en indikation af, om tiltaget kommer til at virke

I de første 10 udgaver af Presidents Cup blev alle 24 deltagere sendt i kamp de første dage. Resultatet er, at det amerikanske hold, som altid er stærk i bredden, har vundet otte opgør og delt et. I denne udgave sidder to spillere fra hvert hold over i de første kampe, og det skulle give verdensholdet en bedre chance. Lad os håbe det virker, for turneringen har alvorligt brug for den første internationale sejr siden 1998, hvis den igen skal blive interessant.

Relateret turnering:
Presidents Cup

Læs mere

GolfBox indgår europæisk af...

GolfBox har netop lavet en tre-årig aftale med det europæiske forbund for handigolf

De kommende tre år bliver det danske GolfBox der står for softwaren, når European Disabled Golf Association (EDGA) afvikler turneringer.
Formanden for EDGA Tony Bennett er meget tilfreds med den nye aftale.
Vi ser integrationen af GolfBox software som endnu et vigtigt skridt mod at professionalisere vores turneringer. Med live scoring kan vi hjælpe fansene med at følge spillerne og spillerne vil være klar over hvad de skal gøre, når de nærmer sig de afsluttende huller.

Læs mere

22 mand kom videre...

Zacharias Agerbak sluttede på en delt førsteplads

Seks spillere måtte ud i omspil, før deltagerne til final stage på Nordic Leagues Q-School var fundet

Der skulle omspil til inden de 22 spillere, der ved ECCO Tour eller Nordic Golf League Q-School kæmpede om pladserne på Final Stage, blev fundet.
Omspillet betød, at blandt andre Knud Storgaard tilsluttede sig det felt, der fra torsdag – lørdag skal spille Nordic Golf League Final Stage.
Bedst af alle over ECCO Tour kvalifikationens 36 huller var Nicolaj Norman Hansen og Zacharias Agerbak. Begge sluttede i samlet tre under par, hvilket under de svære forhold må siges at være særdeles imponerende.

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane