Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
I søndags, på en flot efterårsdag, blev Grande Finale i E...
  I den forgangne weekend (27.-28. sep) deltog Skive...
  Juniorspillere fra Skive Golfklub deltog i weekenden i...
  Weekendens Div og Kval kampe.   Damerne 3 Div spille...
Christian deltog 2. pinsedag i DGU junior rangliste turne...

Nyheder fra Golf.dk

Succes i elite og bredde hæ...

Thomas Bjørn under skyerne i Himmerland. Foto: Getty Images

Analyse fra Idrættens Analyseinstitut afliver myten om at store resultater og investeringer i eliten automatisk smitter af på bredden, og ingenting taler umiddelbart for, at golfsporten er anderledes vurderer en af analysens bagmænd

Det er en forventning, der er blevet brugt i mange år på tværs af sportsgrene og lande. Investerer man i store projekter for eliten, vil det også have en god effekt på breddeidrætten. Men sådan er det altså ikke.
Det er en del af konklusionen i en større analyse fra Idrættens Analyseinstitut.

Læs mere

Rutinerede ræve rykkede...

Søren Kjeldsen så godt ud i Qatar Masters

Power Rankings: To garvede danske drenge holdt fanen højt på European Tour, mens ungdommens drømme om finalerunderne løb ud i sandet

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.
 
1. Søren Kjeldsen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 13 i Qatar Masters (European Tour)

Læs mere

Video: Baseball sving var v...

Bill Haas viste klassen, der det var påkrævet allermest. Foto: Getty Images

Bill Haas vandt Bob Hope Humana Challenge ikke mindst takket være et meget usædvanligt slag fra kanten af fairwaybunkeren på 18. hul

Et slag, man ikke ser mange magen til, var en af årsagerne til, at Bill Haas kom til at så som vinder af Bob Hope Humana Challenge.
Bill Haas var på en delt førsteplads inden sidste runde. Det var med tre andre spillere, men det var endnu mere tætpakket mod slutningen af finalerunden.
Seks spillere delte førstepladsen, men på 16. hul rykkede Bill Haas, der spillede i sidste bold, foran efter et succesfuldt birdie fra seks meter.

Relateret turnering:
Humana Challenge

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane