Regellære

Regellære lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det ikke at være. Reglerne er faktisk slet ikke så tossede endda. De gælder over hele verden, og de er medvirkende til, at golfspillet foregår på en fair og sportslig måde - uanset hvilket niveau, der spilles på.

Det er med reglerne som med alt andet, jo mere man ved om emnet, des mere interessant bliver det. Et godt kendskab til reglerne er desuden dit bedste værn mod straffeslag og kedelige episoder på dine golfrunder. 

Bemærk, at de to nedenstående lektioner i regellære er koncentreret omkring reglerne for slagspil. De særlige forhold, som er gældende for hulspil, omtales dog kort i et af afsnittene i lektionen for bronzemærke i "regellære".

Grønt mærke i "regellære" 

Det grønne mærke i "regellære" omfatter de væsentligste dele af regelbogen.

Mærkeprøven gør dig ikke til regelekspert, men du er rustet til de mest almindelige dele af spillet, og du ved frem for alt, i hvilke situationer du skal spørge andre til råds eller slå op i regelbogen.

Gå til lektionen ved at klikke her.

Bronzemærke i "regellære" 

Bronzemærke i "regellære" kræver, at du består en skriftlig prøve i din klub.

Bronzemærke i "regellære" omfatter hele regelbogen, og undervisningen til dette mærke er udformet som en webquiz.

Quizen kan du med fordel løse med en regelbog som hjælpemiddel.
Når du har gennemført quizen, anbefaler vi, at du genopfrisker materialet til grønt mærke i "regellære", og at du gennemfører de to øvelser "Tælle slag øvelse 1" og "Tælle slag øvelse 2".

Sponsorer
Golf ved Limfjorden er en veteran holdturnering for herre...
Så har juniorerne igen været til den årlige finale for kr...
Seniorholdet deler matchen, men taber Danmarks Mesterskab...
Kredsturnering i ungdomsafdelingen Juniorer fra Skive Go...
Weekendens resultater fra Eliteturnering i Damernes 3. Di...

Nyheder fra Golf.dk

Skal tredje sæson være lykk...

Lasse Jensen har gang i en stærk sæsonpremiere. Foto: Getty Images

Lasse Jensen spillede sig lørdag frem på femtepladsen ved Alfred Dunhill Championship, hvor Charl Schwartzel bliver presset af fransk rookie

Det er karrierens 54. turnering på europatouren, 31-årige Lasse Jensen spiller ved Alfred Dunhill Championship i denne uge.
Det bedste resultat har været ved Made in Denmark i 2014 med en syvendeplads. Det flotte resultat kom i en sæson, hvor Lasse Jensen spillede med succes på Challenge Tour.

Relateret turnering:
Alfred Dunhill Championship

Læs mere

Lyt dig til længere slag...

Med et grip om den forkerte ende af din driver tager du din normale opstilling. Du behøver ikke nogen bold til denne øvelse

Instruktion: Det er vigtigt med fart i køllehovedet. Men det er endnu vigtigere, at farten kommer på det rigtige tidspunkt. Lucas Bjerregaard viser her en god øvelse, der hjælper dig til at optimere din fart

Det er normalt for mange handicapspillere at tro, at de slår længere, hvis blot de svinger køllen hurtigere. Men det er ikke nødvendigvis rigtigt. For hvis den ekstra fart ligger for langt før boldtræffet, og du allerede har begyndt en deaccelaration, når dit køllehoved rammer bolden, så får du ikke noget ud af det. Det samme gør sig gældende, hvis tophastigheden på dit køllehoved ligger efter boldtræffet.

Læs mere

Matt Jones tager kampen op ...

Matt Jones har indtil videre en enkelt professionel sejr, men nu har han spillet sig til en god chance for at vinde den næste. Foto: Getty Images

Matt Jones har tre slags forspring til Jordan Spieth inden finalerunden ved Australian Open

35-årige Matt Jones er efterhånden slået fast som en etableret spiller på PGA Touren med knap 200 turneringer indtil videre med en enkelt sejr, hvilket var ved Shell Houston Open i 2014.
Den professionelle karriere har ikke budt på andre sejre, men nu kan der være en ny på vej. Og endda en ganske særlig en af slagsen; Australian Open.
Matt Jones er fra Australien, men flyttede til USA for at gå på college og turnede pro som 21 årig, og basen er i USA.

Relateret turnering:
Australian Open

Læs mere

Skivegolfklub på facebook
Skivegolfklub ungdom på facebook
Find vej til Skive Golfklub
Anbefal Skive Golfklub på facebook
Bravo Golf
Skive golfbane